Château Planckaert "Zo schoon!": Wim Lybaert enorm geraakt door ontroerende onthulling van Stephanie Planckaert
COS
"Zo schoon!": Wim Lybaert enorm geraakt door ontroerende onthulling van Stephanie Planckaert
Foto: Eén

In mei 2022 moest de familie Planckaert afscheid nemen. Mémé Clara, de moeder van Christa Planckaert, overleed op 96-jarige leeftijd.

Fans van 'Château Planckaert' zagen de Planckaert op een erg emotionele manier afscheid nemen van hun geliefde mater familias. Stephanie Planckaert had een bijzondere band met haar grootmoeder. Dat blijkt een erg ontroerende reden te hebben.

"Na het overlijden van tante Maria, haar zus, is ze verhuisd naar ons. In de chambre d'hôte woonde ik vroeger met mijn kinderen en mijn man en zij woonde dan bij ons, vier jaar", vertelt Stephanie in 'Zomeravonden'. Wim Lybaert kan zijn oren niet geloven. "Heb je vier jaar samengewoond?"

"Mémé Clara woonde bij ons en de kindjes", zegt Stephanie, die voor haar oma zorgde. "Ze had heel veel pijn aan haar rug. Dan wreef ik altijd haar rug in. Soms viel ze eens uit bed, want ze werd wat ouder. En dan stonden wij op, mijn man en ik."

Ze aten samen, keken samen tv. "De kindjes moesten stil zijn, want het was 'Familie' of 'Thuis'", herinnert Stephanie zich. "Dat is een heel groot deel van mijn leven geweest. Ook van de kinderen. Voor de kinderen was dat ook een oma."

Ik versta nu beter hoe de clan Planckaert in elkaar zit.

Stephanie was als kind vaak bij haar oma. En nu waren de rollen omgekeerd. "Dan kookte ik eens voor haar", zegt ze. "Zo schoon", vindt Wim. "Ik wist wel dat ik een gerecht maakte van mémé Clara en ook dat je er veel bij geweest bent. Maar dat het zo'n intense diepe relatie was, dat wist ik niet. En dat je vier jaar je mémé in huis pakt... ik zie er het niet veel doen."

"Ik ben superblij dat we dat hebben kunnen doen", zegt Stephanie die een traantje wegpinkt. "Daarna heeft ze altijd bij mijn mama gewoond en dan was ik daar ook veel bij", bedenkt ze zich. "Ik versta nu beter hoe de clan Planckaert in elkaar zit", besluit Wim.

Meer nieuws

Meer nieuws

.