Zij treden net als Zita Wauters in de voetsporen van hun bekende ouders: "Ik kan deur op kier zetten, maar zij moet die zelf openduwen"
COS
Zij treden net als Zita Wauters in de voetsporen van hun bekende ouders: "Ik kan deur op kier zetten, maar zij moet die zelf openduwen"
Foto: VRT - Damon De Backer

Deze zomer is Zita Wauters aan de slag voor VRT 1. Ze neemt hij ‘Zomerhit’ een online luik van het muziekprogramma voor haar rekening.

Zita Wauters timmert met ‘Zomerhit’ aan een eigen weg in de media, maar we kennen haar natuurlijk ook als de dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser. Zita krijgt veel positieve reacties, maar krijgt ook af te rekenen met kritiek omwille van haar bekende naam. Criticasters beweren dat Zita omwille van haar naam kansen krijgt waar anderen alleen van kunnen dromen.

Zita is niet de enige die uit de schaduw van haar bekende ouders probeert te treden. Ook Julie Vermeire en Amy Sonck trachten een eigen weg te vinden in de media. OSKI, de zoon van Tine Embrechts, oogst dan weer op eigen benen succes in de muziekwereld. En Viktor en Marie Verhulst zijn intussen meer dan ‘de kinderen van’. Ook deze bekende gezichten treden in de voetsporen van hun bekende ouders: 

Olga, Billie, Ella en Dorien Leyers, dochters van Jan Leyers

Olga, Billie, Dorien en Ella Leyers
Photonews

Jan Leyers is een echte meisjespapa met vier dochters. Opvallend: allemaal zijn ze aan de slag in de media. Dorien Leyers, de oudste dochter, is bij het grote publiek minder bekend, maar is aan de slag als moderator en presentatrice. Ze presenteerde zes jaar geleden ‘Complex’ en is nu de host van het programma ‘Kennis van wonen’ op regionale zenders ATV, TV Limburg en TV Oost.

Bekender dan Dorien is de tweede oudste: Ella Leyers. Ella verhuisde in 2007 naar New York voor een theateropleiding. Ze was daarna als actrice in verschillende reeksen te zien, waaronder ‘Binnenstebuiten’ en ‘Professor T.’ Sinds 2022 is Ella vooral bekend als presentatrice van het satirische actuaprogramma ‘De Ideale Wereld’. Ook haar passages in ‘De Slimste Mens’ gingen niet onopgemerkt voorbij.

De 28-jarige Billie Leyers is de derde dochter in rij en erfde de muzikale genen van haar vader. Billie is singer-songwriter en was te zien als hulpcoach van Alex Callier in ‘The Voice’. Jongste zus Olga Leyers legde zich dan weer toe op acteer- en televisiewerk. Ze was in verschillende tv-programma’s te zien en maakte met Sieg De Doncker ‘De wereld rond met 80-jarigen’. Ze ontwierp ook een eigen kledingcollectie. Olga studeerde recent af in de rechten met grote onderscheiding.

Celien Hermans, dochter van Margriet Hermans

Celien Hermans
Instagram @celien_official

Als twee druppels water. Wie Celien Hermans ziet, herkent meteen Margriet Hermans. Net als Margriet is Celien actief als zangeres. Celien trad lange tijd op als Celien Deloof, maar besloot dit jaar haar artiestennaam officieel te veranderen naar Celien Hermans. “Tijdens optredens werd ik toch al op deze manier aangekondigd”, citeert HLN de zangeres.

Celien en Margriet treden vaak samen op. Zo zong Celien een duet met haar moeder in ‘Liefde Voor Muziek’ en is Celien te horen op het recente album van Margriet. Het moeder-dochterduo besloot zelfs om samen op theatertour te gaan. Vanaf 27 oktober touren ze met ‘Margriet & Celien Hermans: Kwestie van DNA’. Met een vierkoppige liveband brengen ze nummers, aangevuld met projecties, anekdotes en humor.

Margriet hoopt dat haar dochter net zoveel kansen krijgt als haar. “Ik kan de deur op een kier zetten, maar zij moet die uiteindelijk zelf openduwen”, zei Margriet vorige zomer in Dag Allemaal. “Veel mensen ontdekken haar dankzij onze duo-optredens. ‘Amai Margriet, die Celien kan nogal wat beter zingen dan u’, hoor ik soms. Dan denk ik: ‘Dat hoeft nu ook weer niet.’”

Gloria Monserez, dochter van Machteld Timmermans en Koen Monserez en stiefdochter van Danny Timmermans

Gloria Monserez is nog maar pas 22 jaar oud, maar heeft al heel wat op haar palmares staan. Gloria komt uit een erg creatief gezin. Zo is ze de dochter van actrice Machteld Timmermans en acteur en regisseur Koen Monserez. Danny Timmermans, bekend van ‘W817’ en ‘Thuis’, is de pluspapa van Gloria. Als actrice treedt ze in de voetsporen van haar bekende familie.

Bij het jongste publiek is Gloria vooral bekend als Ketnetwrapster, jongeren zagen haar recent in ‘Liefdestips aan mezelf’. Gloria is ook bekend van haar passage in ‘De Slimste Mens’. Daarnaast presenteert ze sinds 2022 met Sven De Leijer en Philippe Geubels het programma ‘Hotel Romantiek’.

Op ‘De Kastaars’ mocht Gloria begin dit jaar - tot haar eigen verbazing - de prijs voor ‘Doorbraak van het Jaar’ in ontvangst nemen. We hebben duidelijk nog niet het laatste gezien van rijzende ster Gloria.

Meer nieuws

Meer nieuws

.