Eurovisiesongfestival Zangeres Chérine schrikt van de vele reacties nu ze deelneemt aan ‘Eurosong 2023’
WVDS

Op 14 januari zullen we weten wie voor België zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Zangeres Chérine is maar al te blij een van die kandidaten te zijn. Er ontstond zelfs al een heuse hype rond haar ingezonden nummers voor ‘Eurosong 2023’. (Video-interview onderaan)  

Chérine vertelde onze reporter hoe ze haar deelname tot nu toe ervaart. “Ik moet zeggen dat ik toch al wel geschrokken ben van de vele reacties. Op twitter was er zelfs een heuse hype rond mijn snippets.”

“Dat maakte een grote indruk op mij, want normaal ben ik degene die alles op de voet volgt rond Eurovision. En nu worden er plots lijstjes gemaakt met mijn naam.”

“Ik kreeg heel veel reacties en eerst wilde ik die reacties eigenlijk niet lezen, maar ik heb het toch gedaan”, bekent Chérine. “Het geeft me een ongelooflijk goed gevoel dat mensen me leuk vinden omwille van de muziek die ik maak en voor wie ik ben.”

Ook wanneer mensen zich kritisch uitlaten, weet Chérine daarmee om te gaan. “De negatieve commentaren filter ik er wel uit en daardoor laat ik me niet raken. Soms reageer ik wel eens op uitspraken wanneer iemand gemeen is tegen iemand die wel fan is van het nummer, daar kan ik niet zo goed tegen.” 

“Dat mensen mij persoonlijk zouden aanvallen vind ik het risico van het vak. Je kan niet in de spotlights staan zonder positieve en negatieve reacties. Daar ben ik goed op voorbereid en probeer ik ook goed mee om te gaan.”

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.