Wim Lybaert raakt gevoelige snaar bij Erik Van Looy: "Toen werd het plots stil"
COS
Wim Lybaert raakt gevoelige snaar bij Erik Van Looy: "Toen werd het plots stil"
Foto: VRT

Wim Lybaert zagen we afgelopen jaar in 'Een jaar op zee'. Volgende week begint zijn zomerprogramma 'Zomeravonden' op VRT 1.

Goed gezelschap, lekker eten en zijn moestuin. Meer heeft Wim Lybaert niet nodig om er een ideale zomeravond van te maken. Vier weken lang legt hij in het nieuwe programma 'Zomeravonden' elke avond een bekende persoon in de watten.

Midden in zijn groene oase maakt Wim een gerecht klaar waar zijn gast fijne jeugdherinneringen aan heeft. Bij een heerlijke maaltijd, een vuurtje en de zonsondergang genieten ze van warme verhalen uit hun kindertijd. Samen met Wim leren we zestien gasten op een andere manier kennen.

"In 'Zomeravonden' vraag ik mijn gasten steevast: 'Hoe waren ze, je jonge jaren, en hoe werken ze na?' De gasten kiezen ook het gerecht dat ik bereid, en dat is bijna altijd een terugkeer naar hun kindertijd", zegt Wim in Humo.

Zo vraagt Guillaume Van der Stighelen om een witte boterham met omelet in zilverpapier, zoals zijn moeder die vroeger meegaf. "Guillaume is een spraakwaterval, een man die zwijgen tijdverlies vindt, maar toen hij een hap van die boterham nam, werd het plots stil. Idem bij Erik Van Looy", zegt Wim.

De presentator van 'De Slimste Mens Ter Wereld' vroeg om de chipolata met worstemstoep van zijn moeder. "Inclusief putje voor de saus. Hij begon te eten, en plots kwamen de verhalen over zijn jeugd", aldus Wim, die het wonderlijk vindt dat zoiets kleins ons meteen weer naar onze kindertijd laat reizen.

'Zomeravonden': vanaf 7 augustus, van maandag tot en met donderdag rond 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.