Wim Lybaert brengt erg emotioneel moment teweeg bij Stephanie Planckaert
COS
Wim Lybaert brengt erg  emotioneel moment teweeg bij Stephanie Planckaert
Foto: VRT

Goed gezelschap, lekker eten en zijn moestuin. Meer heeft Wim Lybaert niet nodig om er een ideale zomeravond van te maken. Vier weken lang legt hij in het nieuwe programma 'Zomeravonden' elke avond een bekende persoon in de watten.

Midden in zijn heerlijke groene oase maakt Wim Lybaert een gerecht klaar waar zijn gast fijne jeugdherinneringen aan heeft. Bij een heerlijke maaltijd, een vuurtje en de mooiste zonsondergang genieten ze van warme verhalen uit hun kindertijd. Samen met Wim leren we zestien gasten op een andere manier kennen.

"'Zomeravonden' gaat niet over eten, maar over gerechten die een stroom herinneringen in gang zetten waar je instant gelukkig van wordt", zegt Wim. "Zelf zou ik 'vorm' kiezen van mijn bobonne. Dat was een combinatie van bloemkool en gehakt die ze au bain-marie klaarmaakte in een tulbandvorm."

"Bij dat gerecht zit ik in een klap terug bij haar aan tafel. Op woensdagmiddag, met mijn mama, mijn broer en mijn zus. Ik was toen 11 of 12 jaar en zat in de klas bij meester Fossaert. Ik was verzot op de serie 'All Creatures Great and Small' en wou net als dokter Herriot dierenarts worden op het Engelse platteland."

In 'Zomeravonden' ontvangt Wim zestien bekende gasten: Gilles De Coster, Erik Van Looy, Wouter Deprez, Frances Lefebure, Fien Germijns, Guillaume Van der Stighelen, Els Pynoo, Stephanie Planckaert, Steven Van Herreweghe, Philippe Geubels, Sep Vanmarcke, Sergio Herman, Ann Pira, Charlotte Adigéry, Sven de Leijer en Wim Opbrouck.

Fien Germijns zal met haar gerecht het gevoel hebben terug van de Chiro naar haar grootouders te racen om daar met de hele familie de voetjes onder tafel te schuiven. Stephanie Planckaert wordt dan weer teruggekatapulteerd naar de zomers die ze doorbracht bij mémé Clara, waar ze de rust en regelmaat vond die ze op dat moment nodig had.

'Zomeravonden', vanaf 7 augustus, van maandag t.e.m. donderdag rond 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.