Eurovisiesongfestival Wie gaat het zangeres Chérine moeilijk maken om het begeerde Songfestival ticket te bemachtigen? Zo ziet ze het zelf
WVDS

Chérine wil maar al te graag een ticket bemachtigen voor het ‘Eurovisiesongfestival in Liverpool. De preselectie ‘Eurosong 2023’ heeft naast Chérine nog 6 andere geduchte artiesten die eveneens voor de overwinning willen gaan.

Wie denk je dat van de deelnemers jouw grootste concurrent is?

Ik moet eerlijk zijn dat ik enorm onder de indruk was van álle kandidaten. Ik voelde mij ook vereerd om er zelf deel van te mogen uitmaken. Het gaf me een echt ‘wauw’-gevoel. 

Ik denk dat de Eurovision-fans zich vooral op het nummer zullen focussen. Ik vind iedereen best sterk en een potentiële bedreiging.

Is er iemand van de mededeelnemers die er voor jou uitspringt of waar je een iets betere connectie mee hebt?

Van de andere kandidaten ken ik ‘The Starlings’ al vrij lang. Voor Tom Dice heb ik ooit nog backing vocals gedaan. Kato en Tom zijn superleuke mensen en bij hen kan ik ook gewoon mezelf zijn. 

Met Gala had ik een ongelooflijke klik hoewel wij complete tegenpolen zijn. Zo kleedt Gala zich altijd in het zwart en ik ben best kleurrijk in mijn kledij. Op een of andere manier hadden wij snel een heel leuke connectie. 

Daarnaast was Hunter Falls ook geen onbekende voor mij. We hebben samen ooit nog samen aan een songwriterkamp deelgenomen. Het ging heel vlot om ook de anderen te leren kennen en ik was aangenaam verrast en onder de indruk hoe leuk en interessant iedereen was.

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.