Weerman Frank Deboosere stopt vijf maanden voor pensioen bij VRT: 'Daarom kapt hij er nu al mee'
COS

Het weerbericht zal voor velen vanaf volgende week niet meer hetzelfde zijn. Oerweerman Frank Deboosere gaat namelijk vroeger dan verwacht met pensioen.

Frank Deboosere wordt op 1 augustus 65 jaar en zou dan moeten afzwaaien als weerman bij de VRT. Nu laat Het Laatste Nieuws weten dat Frank en zijn weerpraatjes komend weekend al zullen verdwijnen, vijf maanden eerder dan voorzien was.

Volgens de krant konden de VRT en Frank elkaar niet vinden in een verlengd verblijf bij de openbare omroep. Daarom kapt de weerman er nu al mee. Frank wou namelijk nog twee keer per week aan de slag blijven. "Geen uitzonderingen", klonk het bij de VRT.

Volgens Het Laatste Nieuws stopt Frank er nu al mee omwille van de vele overuren die de weerman de afgelopen jaren heeft geklopt. Die zouden niet uitbetaald worden.

Zaterdag is Frank nog te horen in het Radio2-programma 'Weekwatchers'. Op maandag neemt hij zijn laatste weerpraatje op. 's Avonds volgt de special 'Dank weerman Frank'. 

Frank stopt trouwens niet met het weer te voorspellen. Frank is natuurlijk erg actief op sociale media en zijn weersvoorspellingen zullen we kunnen blijven volgen via zijn website frankdeboosere.be.

Meer nieuws

Meer nieuws

.