VRT slaat flater tijdens pauze van EK-match
LHX
VRT slaat flater tijdens pauze van EK-match
Foto: VRT1

Dinsdagavond, tijdens de pauze van de halve finale van het EK, kregen de VRT-kijkers een verrassing voorgeschoteld. Er werd een weerbericht van bedenkelijke kwaliteit uitgezonden.

Het weerbericht dat werd uitgezonden, begon met beelden die rond de middag waren gemaakt. Mensen op het strand smeerden zich in tegen de felle zon. Sabine Hagedoren had het onder meer over het warme weer.

Op het tijdstip van uitzenden was het hele land die zomerse temperaturen echter al lang vergeten. Er trok een stevige storm over ons land, met hier en daar grote schade als gevolg.

"Misschien heb je al een 'bubbelwolk' gezien. Dan is het tijd om te gaan schuilen", klinkt het bij Sabine. "Vanavond komen er nog meer buien aan, al dan niet met donder en bliksem."

Het is duidelijk: het weerbericht in kwestie was van tevoren opgenomen. Veel kijkers vinden het beschamend. "Een totaal gedateerd weerbercht dat duidelijk vanmiddag rond 16 uur werd opgenomen", klagen ze op X. 

"Frankrijk dat op z'n doos krijgt, wereldgoal van Lamine Yamal... Maar het meest heb ik genoten van dat compleet gedateerde weerbericht tijdens de rust. Half Vlaanderen is al weggewaaid en Sabine waarschuwt dat er een onweer zit aan te komen. Smullen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.