VRT reageert op geruchten over Niels Destadsbader en terugkeer van dit programma
COS
VRT reageert op geruchten over Niels Destadsbader en terugkeer van dit programma
Foto: Photonews

Niels Destadsbader maakte afgelopen zomer de overstap van VTM naar de VRT. Hij maakt er al radio en zal er ook tv-programma's presenteren. Eén wil namelijk terug inzetten op de zogenaamde 'shiny floor shows'.

Zo'n 'nieuwe' shiny floor show zou weleens een revival kunnen zijn van een iconisch programma: 'Eurosong'. In het programma, dat in 2016 voor het laatst werd uitgezonden, kozen we elke twee jaar welke artiest(en) ons op het podium van het Eurovisiesongfestival zouden vertegenwoordigen.

Volgens TV Familie zou VRT dus overwegen om de Belgische uitzending voor 2023 via 'Eurosong' te selecteren, met Niels Destadsbader als presentator. Aan de redactie van Songfestival.be ontkent de VRT de plannen niet, al willen ze die ook nog niet bevestigen.

"Elke editie bekijken we de beste manier om onze kandidaat voor het Songfestival te selecteren. Dat is zowel al gebeurd via preselecties via een tv-show als via een interne selectie. Het klopt dat we meer willen inzetten op entertainment en ontspanning", klinkt het.

Die ontspanning brengt Eén binnenkort met onder meer zes 'Zomerhit'-shows (mét Niels). En misschien dus ook 'Eurosong'? "Momenteel kunnen we over de selectie voor onze VRT-kandidaat voor het Songfestival nog niets concreet bekendmaken, maar uiteraard delen we hier later nieuws over", aldus de VRT.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.