VRT neemt opmerkelijke beslissing over mondmaskers in nieuwsstudio
PMN
VRT neemt opmerkelijke beslissing over mondmaskers in nieuwsstudio
Foto: VRT

Wie naar VTM-nieuws kijkt heeft allicht wel opgemerkt dat de nieuwsankers een mondmasker dragen. Ze doen dat wanneer ze een gast ontvangen in de studio.

De vraag is nu of dit ook bij de VRT moet gebeuren? Tim Pauwels is de ombudsman van VRTNWS. Aan hem dus om zich te buigen over de kwestie.

“Een mondmasker is in de VRT-nieuwsstudio niet verplicht”, legt Tim Pauwels uit. “Mondmaskers in de nieuwsstudio zie je ook maar weinig in het buitenland.”

“Wat de VRT dan moet doen? De eerste bekommernis is natuurlijk de veiligheid. Naar de beste inschatting op dit moment zijn mondmaskers in de studio niet nodig.”

“De tv-studio’s van de VRT zijn ook grote ruimtes met hoge plafonds en uitstekende ventilatie. Marc Van Ranst heeft de luchtkwaliteit in ‘De Zevende Dag’ live gemeten. Die waarden kwamen overéén met de waarden die je buiten meet.”

“We gaan een mondmasker in de studio’s dus niet verplichten. Maar als iemand er één wil dragen zal dit ook kunnen. We laten de keuze dus over aan de gast zelf”, besluit de nieuwsombudsman van de VRT.

Meer nieuws

Meer nieuws

.