VRT heeft drastisch besluit genomen over 'Eurosong'
COS
VRT heeft drastisch besluit genomen over 'Eurosong'
Foto: Photonews

Jérémie Makiese vertegenwoordigde België dit jaar op het Eurovisiesongfestival. Wie dat volgend jaar zal doen, komen we te weten in 'Eurosong'. De preselecties keren voor het eerst sinds 2016 terug.

Het was Peter Van de Veire die tijdens de finale van 'Zomerhit' aankondigde dat 'Eurosong' zou terugkeren bij Eén. "Iedereen kan zich inschrijven voor Eurosong", klonk het. Meteen werd duidelijk dat de VRT grote namen wil strikken voor het programma.

Verschillende artiesten werden al gecontacteerd door de VRT om deel te nemen. Opvallend is dat enkel zij die een telefoontje krijgen in aanmerking komen om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De VRT heeft namelijk besloten dat er dan toch geen open inschrijving komt.

"Omwille van de laattijdige beslissing om een preselectie te organiseren op 'Eén' werd er ‘geen open oproep gedaan’, zegt Gerrit Kerremans, VRT-muziekcoördinator, aan Songfestival.be. In de plaats daarvan werden een brede groep van platenlabels en managers gecontacteerd.

Meer nieuws

Meer nieuws

.