Voormalig VRT-journaalanker Martine Tanghe krijgt fantastisch nieuws te horen
COS
Voormalig VRT-journaalanker Martine Tanghe krijgt fantastisch nieuws te horen
Foto: VRT

In november 2020 namen we bij 'Het journaal' op VRT afscheid van Martine Tanghe. Het nieuwsanker werd 65 jaar en ging met welverdiend pensioen.

Ruim 42 jaar lang was Martine Tanghe journaliste en nieuwsanker bij de VRT. Ze is zonder twijfel de bekendste en een van de meest gewaardeerde nieuwspresentatoren van Vlaanderen. Ze was ook het vaste gezicht van de verkiezingsprogramma’s van de VRT en presenteerde 'Volt'. Ze staat nog steeds bekend om haar mooi en helder Nederlands.

Nu heeft de intussen 67-jarige Martine erg bijzonder nieuws gekregen. Ze zal een prestigieus ereteken krijgen van koning Filip. Ze wordt Commandeur in de Kroonorde. Dat staat donderdagochtend, een dag voor de nationale feestdag in het Staatsblad. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 

Martine krijgt het ereteken omdat ze als nieuwsanker bekend stond om "haar helder en correct gebruik van het Standaardnederlands". "Haar engagement bij de verdediging van de Nederlandse taal blijkt ook uit haar jarenlange inzet bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal", citeert de krant het Staatsblad.

Meer nieuws

Meer nieuws

.