Vertrek van Ann in ‘Thuis’ verdeelt de kijkers: “Om haar eigen vel te redden”

door: COS
Thuis - An
Afbeelding bron: Eén

Thuis’ neemt afscheid van een iconisch personage. Monika Van Lierde, die vanaf het begin Ann De Decker vertolkte, heeft zelf besloten de soap te verlaten.

De beslissing van Ann om naar Kaapverdië te trekken, maakt heel wat los bij de trouwe kijkers van ‘ Thuis’. Het was Monika zelf die een jaar geleden had gevraagd zich uit de reeks te laten schrijven. “Spijtig dat ze eruit gaat. Ze is een goede actrice”, zegt een fan.

Toch vinden enkelen het laf dat Ann gevlucht is. “Om haar eigen vel te redden. Ik vind het een beetje narcistisch.” Anderen zagen haar dan weer graag vertrekken: “Ik ben blij dat ze eruit is. Haar rol was toch al uitgespeeld.”

Mooiere exit

Velen begrijpen de beslissing van dokter Ann. “Soms vraagt het leven zoveel van je dat het nodig is om te verkassen, om alles terug op een rijtje te krijgen. Ik vind dit niet laf. Ik vind dit moedig. Al had ze volgens een kijker wel “een mooiere ‘exit’ verdiend na al die jaren in ‘ Thuis’.”

De keuze van de scenaristen om geen definitief einde voor dokter Ann te schrijven is opvallend. “Het is wel zo geregeld dat ze nog steeds kan terugkeren in de reeks.” Sommige fans denken dan ook dat ze na een tijdje weer zal opduiken. Als het aan Monika zelf ligt, gebeurt dat niet. Zij gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Tags Thuis