Verrassing na pensioen Frank Deboosere: 'Zij wordt de nieuwe VRT-weervrouw'
COS

Op maandag 20 maart neemt Frank Deboosere na 36 jaar afscheid als weerman bij de VRT. Frank gaat met pensioen.

Vanaf maandag 3 april zat de 30-jarige Jacotte Brokken het VRT-weerteam van Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen versterken. Jacotte is afkomstig uit het Waasland. Ze haalde een master Chemie en volgde een postgraduaat Digital Content Creation.

Jacotte werkt als digital creative bij onder meer Culture Club, VRT Innovatie en De Warmste week. Daarnaast doceert Jacotte klimaatjournalistiek aan de Arteveldehogeschool en brengt ze wetenschapsjournalistiek in alle mogelijke vormen zoals TikTok en podcasts. 

Vanaf begin april komt daar ook het VRT-weerbericht op radio, televisie en online bij. Jacotte zal twee dagen per week als weervrouw aan de slag gaan op alle platformen. Ze zal op 3 april voor het eerst te horen zijn op Radio2 rond 11.30 uur. Jacotte maakt haar televisiedebuut op Eén om 20.10 uur.

"Ik kijk er enorm naar uit om mij in dit nieuwe stukje wetenschapscommunicatie te smijten", zegt Jacotte. "Ik heb al heel wat ervaring met wetenschap brengen op sociale media en in online video. Datzelfde op radio en tv klaarspelen, stond al een hele tijd op mijn bucketlist."

https://www.instagram.com/reel/Cp5OihyJLNy/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.