Veel ongenoegen over VRT-schermgezichten: "Schandalig"
LHX
Veel ongenoegen over VRT-schermgezichten: "Schandalig"
Foto: Photonews

Zeventien VRT-gezichten verdienen meer dan 100.000 euro per jaar. Zes van hen verdienen zelfs meer dan 300.000. Op onze sociale media vroegen we onze lezers wat ze daarvan vinden.

"Schandalig." "Onterecht." "Degoutant", klinkt het aan alle kanten als antwoord op de vraag. Wat veel lezers tegen de borst stuit, is dat hun belastinggeld voor nuttiger zaken gebruikt kan worden.

"Wij maar betalen om dan toch nog steeds dezelfde programma's te zien", klaagt Rita. "Het worden weer twee lange maanden met herhaling na herhaling."

Toch zijn er ook heel wat mensen die er niet zoveel aanstoot aan nemen. "Waarom niet? Voetballers, ministers, ceo's van grote bedrijven verdienen toch ook veel?", klinkt het bij Jacqueline. "Er is niks mis mee, als iedereen belastingen zou betalen zoals de kleinere verdieners."

Ook Geert vindt dat die belastingen cruciaal zijn. "Indien ze op hun riante inkomen evenredig belastingen betalen, zoals de gewone Vlaming, heb ik daar geen probleem mee."

"Als ze ervoor gewerkt hebben, geen enkel probleem!", klinkt het bij Karla. "Als ze ervoor werken en de kijkcijfers omhoog brengen, verdienen ze zichzelf terug", vindt ook Brendy. Hij maakt daarbij wel een belangrijke kanttekening. "Als er andere mensen voor moeten afvloeien, daarentegen... Beter gelijk verdelen dan."

vrt

Meer nieuws

Meer nieuws

.