Tom Waes over zijn ernstig fietsongeval: "Zo lang bewusteloos geweest"

door: COS
Reizen Waes - Tom Waes
Afbeelding bron: Eén

Tom Waes kwam twee weken geleden zwaar ten val met de fiets. De programmamaker brak vier ribben en zijn sleutelbeen en moest onder het mes.

Bij 'Goeiemorgen Morgen!' vertelt Tom Waes zo'n twee weken na het ongeluk over wat er juist gebeurd is. "Ik ben op weg naar huis met zo'n speedpedelec waar iedereen zich aan ergert moeten uitwijken voor iemand die op mijn pad kwam en gigantisch klassiek hard op m'n bakkes gevallen", zegt hij.

"Een tijd bewusteloos geweest, dus ik weet eigenlijk van heel dat accident niets meer", vertelt Tom. Hij beseft dat hij veel geluk gehad heeft. "Ik ben zo lang bewusteloos geweest dat ik het eigenlijk niet meer weet, maar de mensen die het hebben zien gebeuren..."

"Ik had een helm op. Die was stuk aan de zijkant, dus als er iets is waar ik altijd voor pleit is het: zet alsjeblieft je helm op. Ik denk, als ik hem niet had aangehad, was het een heel ander verhaal", beseft de presentator.

Het is niet de eerste keer dat Tom een zwaar fietsongeval heeft. "Ik ben vier jaar geleden bij een afdaling in Spanje frontaal op een auto gereden met de koersfiets. Dit was gewoon brute pech. Strontregen, donker, onverwacht moeten uitwijken", aldus Tom Waes.

Tags Tom Waes