Tom Waes maakt zich enorme zorgen: “Zelfvertrouwen hangt daarmee samen”
COS
Tom Waes maakt zich enorme zorgen: “Zelfvertrouwen hangt daarmee samen”
Foto: Photonews

Tom Waes komt altijd erg zelfverzekerd over in zijn televisieprogramma’s. Toch heeft de presentator en acteur een klein hartje.

Tom Waes is zeker niet onbevreesd. Hij vindt zelfs dat het belangrijk is om af en toe schrik te hebben. “Ik heb voor ‘Tomtesteron’ El Capitan beklommen. Als je dan geen schrik hebt, denk je niet na en word je roekeloos”, zegt hij in Nina. “De angst zorgde ervoor dat ik alles goed op voorhand checkte: materiaal, bevestiging enzovoort.”

Tom beleeft vaak de wildste avonturen en hoewel een gezonde dosis angst nodig heeft, bezorgen zulke avonturen hem geen stress. “Ik ben meer gestresseerd als er een nieuw programma wordt gelost. De eerste avond zit ik dan bovenop mijn Twitter om te kijken hoe mensen reageren.”

“Wij krijgen ook waarderingscijfers en dat vind ik belangrijk”, geeft hij toe. “Mijn zelfvertrouwen als tv-maker hangt daarmee samen. Mochten die cijfers slecht zijn, dan zou ik mezelf toch in vraag stellen. De angst om een slecht programma te maken drijft me om te verbeteren, maar verlamt me niet.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.