Tom Waes maakt zich droevige bedenking over gids Assem uit 'Reizen Waes': "Daardoor beginnen huilen"
COS

Tom Waes is de wijde wereld opnieuw ingetrokken. In 'Reizen Waes: wereldsteden' zagen we hem in de eerste aflevering al in Caïro in Egypte belanden.

Gids Sidi liet zich bij de piramides even vervangen door de plaatselijke gids Assem. Opvallend: Assem kon haast perfect Nederlands. Assem leerde de taal door de magazines van toeristen bij hun vertrek te vragen en door op YouTube en via BVN naar Vlaamse programma's te kijken.

Om hem te bedanken gaven Tom Waes en zijn team Assem een mand vol VRT-goodies: een 'Blokken'-kalender, een 'Thuis'-deurmat, alle afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' op dvd, enzovoort.

"Jammer dat die opnames onbruikbaar waren door het constante getoeter en het geronk van motoren, want hij was beginnen te huilen van blijdschap", vertelt de 'Reizen Waes'-presentator in Humo.

Sinds Abdel Fattah Al-Sisi aan de macht is, is Egypte tot een dictatuur uitgegroeid. "Voor Assem heeft dat als gevolg dat op YouTube bijna alles is weggefilterd, en dat hij geen toegang meer heeft tot BVN", bedenkt Tom zich.

Meer nieuws

Meer nieuws

.