Tom Waes heel eerlijk: “Zonder coronavirus was het nooit tot stand gekomen”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Verre reizen zaten er in 2020 niet in. Dus ook niet voor Tom Waes. Hij ging voor ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ dan maar op zoek naar avonturen in eigen land.

Kort na zijn reis door Japan werd het internationale vliegverkeer stilgelegd door de coronacrisis. “En dus gooide ik het roer helemaal om”, klinkt het bij Tom. “Ik besloot om hier bij ons op zoek te gaan naar avonturen en interessante verhalen.”

“Omdat ik niet goed wist waar te beginnen, lanceerde ik een oproep aan de Eén-kijker. Ik kreeg meer dan 6.000 tips binnen over vreemde tradities, rare gerechten, mooie plekjes of ontroerende verhalen”, aldus Tom.

Cultuurshock

“‘Reizen Waes: Vlaanderen’ is een unieke reeks geworden die er zonder het coronavirus wellicht nooit was gekomen. Normaal gezien zoek ik in het buitenland de cultuurshock op, maar ‘dankzij’ het coronavirus heb ik ontdekt hoe schoonheid ook in kleine verhalen of plekken dichtbij huis vervat zit.”

Door de tips van de kijkers is het programma een fantastisch avontuur geworden voor Tom. “Ik ben dan ook blij dat ik deze zomer, een beetje onverwacht, heb ervaren hoe fijn reizen dichtbij huis kan zijn”, aldus Tom.

Reizen Waes: Vlaanderen’, vanaf zondag 3 januari om 20.05 uur op Eén.