Eurovisiesongfestival Tom en Kato beginnen vol vertrouwen aan hun Eurosong-parcours: “Ons nummer zou het echt goed kunnen doen”
WVDS

14 januari is een belangrijke dag, want dan kunnen kijkers en vakjury beslissen welke artiest ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. (Video-interview onderaan)

Tom Dice en Kato Callebaut van ‘The Starlings’ wagen ook hun kans en zijn zich volop aan het voorbereiden. 

Waarom doen jullie mee?

Tom: Het Eurovisiesongfestival is het mooiste podium ter wereld om je muziek te kunnen laten horen. Een unieke kans om dat met ‘The Starlings’ te mogen doen.

Zit er een bepaalde betekenis achter jullie nummers Oceanside en Rollercoaster?

Kato: Het zijn alletwee heel persoonlijke nummers. Voor ons is het heel belangrijk dat wanneer we naar Liverpool mogen gaan, we een nummer hebben dat honderd procent ‘The Starlings’ is en die twee nummers hebben dat wel elk op hun eigen manier.

Waarop let je als je een ‘Eurosong’-nummer schrijft?

Tom: We wilden de song zo catchy mogelijk maken zodat het onmiddellijk blijft hangen, want het grote publiek hoort het nummer mogelijks maar één keer. En het moest echt ‘ons’ verhaal zijn. Het moet gewoon passen op het Songfestival en vooral bij ons, dat is heel belangrijk.

Tom, jij stond in 2010 al een keer op het podium van het Songfestival met ‘Me and My Guitar’ en werd zesde. Wat is nu jullie ambitie?

Tom: Onze ambitie is natuurlijk om zo hoog mogelijk te scoren en het mooiste zou zijn om nog een plaatsje hoger te eindigen dan toen. Daar gaan we alles aan doen als Vlaanderen kiest dat we mogen gaan.

Wat maakt jullie nummer sterk, waardoor gaan de mensen voor jullie kiezen?

Kato: Ik denk dat de mensen op 14 januari gaan kiezen voor het nummer waarvan ze het meest overtuigd zijn. Vanaf nu hebben we hun keuze niet meer in de hand, want het publiek zal kiezen voor een song die hen op één of andere manier raakt. Maar ik denk dat als we van Vlaanderen mogen doorgaan dat ons nummer het wel goed zal doen op het echte

Songfestival. Nu is het aan Vlaanderen en daarna aan de wereld om te kiezen waar ze achterstaan.

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.