Stephanie Planckaert ziet een enorme verandering bij Mageno: "Nog nooit zo gezien"
COS
Stephanie Planckaert ziet een enorme verandering bij Mageno: "Nog nooit zo gezien"
Foto: Instagram @stephanieplanckaert

Stephanie Planckaert deelde afgelopen week een conversatie tussen zichzelf en zoon Mageno. Die schakelde dit jaar over van een aso-richting naar de richting houtbewerking. Daar floreert hij volledig.

Stephanie Planckaert en haar gezin merkten dat er nogal vreemde reacties kwamen op het nieuws om Mageno Timmerman van richting te laten veranderen. "Ik vond het eigenlijk nogal vreemd en hallucinant dat daar toch nog vooroordelen over bestaan", vertelt Stephanie op Radio2.

Het waren vooral gezichtsuitdrukkingen die boekdelen spraken, maar ook een zinnetje is het gezin wel bijgebleven: 'Ah, je gaat zakken.' "Dat komt wel binnen op dat moment", geeft Stephanie toe.

Mageno was het derde middelbaar nog in aso begonnen, maar snel werd duidelijk dat het niet zijn ding was. "Hij kan daar minder inzet voor opbrengen. En eigenlijk is dat niet zo erg, hebben wij ondervonden."

Onzeker

"Je ziet die jongen dan thuiskomen. Hij is heel sportief, hij fietst heel graag. Dat werd dan meer en meer aan de kant gezet, omdat hij natuurlijk heel veel moest werken om te kunnen volgen in aso. Als je niet helemaal mee bent, word je ook heel onzeker."

In zijn vorige richting ging iedereen maar door en namen de leerkrachten niet per se veel tijd om het nog eens uit te leggen. "Bij Mageno zagen we echt dat hij daar onzeker van werd. Hij heeft dat dan ook met ons gedeeld. Ook al is dat niet de grootste prater", aldus Stephanie.

Hoe het nu met Mageno gaat? In tegenstelling tot zijn zus Iluna Timmerman heeft hij zijn examenperiode al achter de rug. Hij had vooral veel dagelijks werk. "Dat was allemaal schitterend. Ik heb die jongen nog nooit gezien in juni", besluit Stephanie Planckaert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.