Stephanie Planckaert wil er niet mee te maken hebben: “Dat vind ik heel laag”

door: COS
Stephanie Planckaert
Afbeelding bron: Photonews

Stephanie Planckaert zien we elke zondag samen met haar voltallige familie in ‘ Château Planckaert’. Echt boos hebben we haar nog niet gezien, want dat wordt ze naar eigen zeggen ook niet.

“Het zit niet in mij om koleirig te zijn”, geeft Stephanie toe in Humo. “Wanneer ik het moeilijk heb met een situatie, word ik stoïcijns. Ik vind een woede-uitbarsting iets heel laags. Ik associeer het met controleverlies. Je weet niet meer wat je zegt, je verliest jezelf, en je maakt zoveel kapot.”

“Mensen die licht ontvlambaar zijn, ik denk daar het mijne van. Ik geef dat ook mee aan onze kinderen. Ik respecteer jullie, leg ik hen uit – en dus trek ik het me aan wat jullie tegen me zeggen. En dus moeten ze nadenken voor ze er zomaar iets uitgooien.”

Als tiener al liet Stephanie niets borrelen. “Iedereen wist altijd hoe ik me voelde. Maar ik sprak het wel tactvol uit. Liever dan in een furie te ontsteken, leg ik mezelf uit. Zo werkt het ook in onze familie. Wij praten liever een halve dag tot we het eens zijn over iets.”