Stephanie Planckaert schrikt van de vele reacties na post op haar Instagram over zoon Mageno: “Mijn inbox ontploft”
PMN
Stephanie Planckaert schrikt van de vele reacties na post op haar Instagram over zoon Mageno: “Mijn inbox ontploft”
Foto: Instagram @stephanieplanckaert

Stephanie Planckaert is geschrokken. Een post over haar zoon Mageno Timmerman zette het allemaal in gang.

Mageno is overgeschakeld naar een beroepsopleiding. Hij kwam over van het ASO. Stephanie deelde op haar Instagram een gesprek tussen haar en Mageno.

In dat gesprek zegt hij 91% te hebben behaald en allicht ook goede punten gaat behalen op technisch tekenen. “Amai, super vriendje”, reageert Stephanie. “Goed bezig.”

Er komt veel commentaar op dat Mageno overgeschakeld is naar een beroepsrichting. Die richting heeft vaak nog een negatieve bijklank.

“Mijn inbox ontploft na het posten van deze story, ik krijg veel reacties van collega-ouders, jongeren en mensen die zelf werkzaam zijn na het volgen van een beroeps- of technische opleiding maar heel vaak ook van leerkrachten die me bedanken voor de positieve aandacht”, zegt Stephanie.

“Dit is een gesprek tussen Mageno en mezelf, in november besloten we samen met Mageno om over te schakelen naar een opleiding houtbewerking ipv de richting ASO waar hij zat.”

“Hij schakelde na het eerste trimester van het derde middelbaar over omdat we allemaal zagen hoe de leerstof hem niet uitdaagde, hoe het te veel was voor hem en vooral ; hoe hij er niet gelukkig door werd.”

“Daadwerkelijk praktijklessen kunnen krijgen leek voor hem een droom die werkelijkheid werd. Dit dan binnenkrijgen en een gelukkig kind zien vertrekken en thuiskomen is àlles.”

“Even een gentle reminder naar ons allen toe : beroeps en technische opleidingen zijn een absolute meerwaarde voor ons als maatschappij.”

https://www.instagram.com/p/CtLxtD0oXEh/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MmJiY2I4NDBkZg==

Meer nieuws

Meer nieuws

.