Château Planckaert Stephanie Planckaert schrikt ervan bij moeder Christa na zwaar verlies: "Dat zie ik nu pas"
COS
Stephanie Planckaert schrikt ervan bij moeder Christa na zwaar verlies: "Dat zie ik nu pas"
Foto: Instagram @stephanieplanckaert

De familie Planckaert moest vorig jaar afscheid nemen van hun geliefde mémé Clara. De moeder van Christa Planckaert overleed op 96-jarige leeftijd.

Het was de eerste keer dat Stephanie Planckaert een overlijden meemaakte van iemand die zo dichtbij stond. Ze heeft zich helemaal gewenteld in het verdriet na het overlijden en merkte dat het eigenlijk heel mooi is.

"Da's heel raar dat ik dat nu zeg. Dat heeft zo'n immense kracht en heel veel schoonheid in zich. Je hebt zoveel verdriet omdat je zo graag gezien hebt en omdat je je ook zo graag gezien hebt gevoeld", zegt ze in 'Winteruur'.

"Er zijn nu momenten, waar ik nu pas op let bij mijn mama bijvoorbeeld, dat ik daar mijn oma in zie en dat ze dingen overneemt. Dat er veel dingen zijn die zij van haar heeft geleerd en nu verder doet", zegt Stephanie over Christa.

Dat zijn kleine liefdevolle dingen zoals een kruisje op het voorhoofd zetten voor het slapengaan. "En de manier waarop haar ogen schitteren als ze ons en de kleinkinderen ziet. Dat zijn dingen die ik nu zie, gelaatstrekken die ik nu pas zie. Dat was mémé Clara ook. Dat zit daarin."

Meer nieuws

Meer nieuws

.