Stephanie Planckaert heeft niet mis te verstane boodschap voor haar ouders: "Zo makkelijk is het allemaal niet"
LHX

In 'Château Planckaert' is te zien hoe de familie Planckaert opnieuw een grote knoop moet doorhakken. Ditmaal gaat het over de boerderij naast het kasteel.

Eddy Planckaert schrikt er niet voor terug om af en toe eens een flinke investering te doen. Deze keer heeft hij zijn zinnen gezet op de boerderij naast het kasteel in Frankrijk. De vraag is of nóg meer investeren in Frankrijk wel een goed idee is...

"Jij blijft hopen dat we hier allemaal samen komen wonen", richt Stephanie Planckaert zich tot haar vader tijdens een familievergadering. "Ik weet dat dat jouw wens is."

Voor Stephanie en haar gezin ligt dat echter veel moeilijker. "Iluna is bezig met levenskeuzes. En om hier in Frankrijk geneeskunde te studeren, wat ze graag wil doen, moet ze eerst nog een jaar bac doen, dingen waarmee ze totaal niet vertrouwd is." 

"Je moet goed begrijpen: zo makkelijk is het allemaal niet. Dat zijn opgroeiende jongvolwassenen. Zij willen hun parcours uitstippelen", vervolgt ze. "Het is niet dat wij daar licht over gaan, maar in deze fase van ons leven is dat niet mogelijk voor ons. Wij moeten er zijn voor onze kinderen."

Haar ouders kunnen haar standpunt gelukkig wel begrijpen. "We hebben er alle begrip voor, voor jullie kinderen, voor de school", reageert Christa Planckaert. "Ik leg me daar 100 procent bij neer, want ik zie mijn kinderen doodgraag", klinkt het ook bij Eddy. "Dat moeten we beseffen en daaraan passen we ons aan. Samen sterk en samen vooruit."

Meer nieuws

Meer nieuws

.