Stephanie Planckaert heeft er veel schrik van: “Iemand in onze familie is zo gestorven”
PMN
Stephanie Planckaert heeft er veel schrik van: “Iemand in onze familie is zo gestorven”
Foto: Photonews

Stephanie Planckaert zien we zondag weer aan het werk in ‘Château Planckaert’. Samen met haar familie is ze een afgebrand kasteel in Frankrijk aan het renoveren.
 

Toen Anuna De Wever donderdag een podium beklom op Pukkelpop werd ze getrakteerd op boegeroep en middenvingers. Communicatie-expert Fons Van Dyck (Think BBDO) wijst er op dat een dergelijke expliciete maatschappelijke boodschap op een festival een beetje vragen is om problemen. “Enkel de artiesten zelf komen daarmee weg op zo’n podium.”

Ook Greta Thunberg wordt niet gespaard: de Zweedse klimaatactiviste, die momenteel per zeilboot onderweg is naar New York, werd online onder meer een orkaan toegewenst. Is er sprake van een soort Anuna- en Greta-moeheid? In ‘De Morgen’ schreef columnist Mohamed Ouaamari gisteren hoe de dominante aanwezigheid van Anuna in de actualiteit “Vlaanderen collectief op de zenuwen heeft gewerkt”. “Ze springt op elk mogelijk forum dat haar aangeboden wordt, terwijl je zo’n polariserende boodschap net heel erg moet doseren”, zegt Van Dyck.

Volgens socioloog Spruyt werd de populariteit van de klimaatspijbelacties mogelijk overschat. “Soms leek het alsof de hele Vlaamse jeugd een beter klimaatbeleid eiste.” Terwijl er natuurlijk ook een grote massa jongeren op de schoolbanken bleef zitten, waaronder een segment dat zich zelfs sterk afzet tegen het ‘klimaatvingertje’. Zij lieten hun stem niet horen in Brussel, maar duidelijk wel op Pukkelpop.

Meer nieuws

Meer nieuws

.