Château Planckaert Stephanie Planckaert geraakt door steun na noodweer en roept op tot solidariteit: "Zij hadden pak minder geluk"
COS

De overstromingen en wateroverlast van de afgelopen dagen levert hallucinante beelden op. Verschillende mensen tonen meteen hun solidariteit met de slachtoffers.

De wateroverlast trof vooral veel mensen in Limburg, Luik en de Ardennen. De familie Planckaert, die in de Ardennen hun chalets en chambre d'hôtes uitbaten, zagen hun dorpen volledig onder water lopen.

"Bedankt aan alle lieve, warme mensen voor de vele steunbetuigingen", schrijft Stephanie Planckaert op Instagram Stories. "Onze huizen, chambre d'hôtes en chalets bleven gespaard, maar er zijn veel vrienden van ons die een pak minder geluk hadden."

"We helpen waar we kunnen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen via de swipe-up. Solidariteit is een schoon iets", aldus Stephanie.

Stephanie verwijst in haar bericht naar www.aidehulp14-7.com. Op die website kan je aanbieden op welke vlakken je de slachtoffer kan helpen, een financiële gift doen of je als vrijwilliger aanbieden.

Ook het Rode Kruis vraagt via www.rodekruis.be/helpenhelpt om solidariteit. Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je een gift storten. Ook bij het Rode Kruis kan je je aanmelden als vrijwilliger.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.