Stephanie Planckaert erg scherp: “Zij die dat niet willen toegeven, houden zichzelf voor de gek”

door: COS
Stephanie Planckaert
Afbeelding bron: Photonews

Stephanie Planckaert schittert elke week als haar nuchtere zelve in ‘Château Planckaert’. De enige dochter van Eddy Planckaert staat erom bekend erg eerlijk te zijn.

Dat ze soms jaloers is op anderen durft Stephanie zonder schroom toe te geven. “Als ik naar de dokter ga, benijd ik hem om zijn kennis. Of beter: om de wilskracht en de energie die hij getoond heeft om die kennis te verwerven”, zegt ze in De Morgen.

“Want ik was indertijd te lui om m'n school af te maken. En ik wil me niet verstoppen achter het vroege moederschap: ik had het kunnen combineren, als ik maar gewild had.”

Jezelf onder ogen komen

Jaloezie vindt Stephanie nochtans geen negatieve eigenschap. “Iluna zei onlangs dat ze een vriendin van haar benijdt omdat die zo’n spontane spring-in-'t-veld is. Dan denk ik: goed zo. Want het heeft niets te maken met iemand iets niet gunnen. Wel met zelf iets willen zijn.”

“Mensen die niet willen toegeven dat ze weleens jaloers zijn, houden zichzelf voor de gek. Ik vind net dat je jezelf onder ogen moet durven te komen”, aldus Stephanie.