Eurovisiesongfestival Songfestivalkenner resoluut over topfavoriet ‘Eurosong’: ‘Grootste kanshebber’
WVDS
Songfestivalkenner resoluut over topfavoriet ‘Eurosong’: ‘Grootste kanshebber’
Foto: VRT

Vanaf 9 januari zullen we door ‘Eurosong 2023’ op Eén een hele week lang de zeven Vlaamse kandidaten én hun nummers beter leren kennen. Op zaterdag 14 januari weten we na een spetterende liveshow in Paleis 12 wie ons land zal vertegenwoordigen in mei. 

Enkele weken geleden kregen we al stukjes uit de nummers van de zeven artiesten te horen. Die brachten ze een tijdje geleden voor het eerst voor hun medekandidaten. The Starlings en Loredana zijn reeds gevestigde waarden in de muziekwereld. De andere artiesten zijn voor de meesten toch nog nobele onbekenden.

De vakjury zal uit 15 leden bestaan, waaronder enkele ervaringsdeskundigen zoals Laura Tesoro. Zij won ‘Eurosong’ in 2016 en tiende werd in Stockholm. Jérémie Makiese ging vorig jaar naar het Songfestival voor België. Daarnaast zijn er ook Alexander Rybak, die in 2009 voor Noorwegen met ‘Fairytale’ won, en Nikkie De Jager, die het Songfestival in 2021 presenteerde.

Ameerah, Chérine, gala dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana en The Starlings stelden twee nummers voor. Eén van die veertien nummers, die de VRT in december deelde, zal zaterdag 14 januari winnen. Wij vroegen wie onze Songfestivalkenner naar voor schuift als topfavoriet?

“Laat me eerst al zeggen dat er naar mijn gevoel geen slechte nummers tussen zitten. De VRT heeft echt wel een goede gevarieerde selectie gemaakt. Alleen zit het ene liedje al sneller in je hoofd dan het andere. En daar draait het toch een beetje om tijdens Eurovision. Kijkers zullen het nummer immers maar één keer horen voor ze stemmen.”

Wil je te weten komen wie de topfavoriet is van onze Songfestivalkenner?  Bekijk dan onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.