Siska Schoeters heeft niet mis te verstane mening na pijnlijke openbaringen VRT-lonen

door: COS
Niels Destadsbader en Siska Schoeters
Afbeelding bron: Eén

Werknemers van de VRT namen deze week deel aan de nationale staking. De aanleiding? Besparingen die duidelijk werden door het transformatieplan dat de directie een tijd geleden deelde.

Er deden onlangs ook geruchten de ronde die de besparingen alleen maar pijnlijker maken. Zo schreven Humo en Dag Allemaal dat er vier VRT-gezichten jaarlijks meer dan 500.000 euro verdienen. Het zou gaan om Tom Waes, Karl Vannieuwkerke, Philippe Geubels en Niels Destadsbader.

De exacte bedragen kunnen niet bevestigd worden, maar uit het jaarverslag van de VRT is nu wel duidelijk geworden dat maar liefst zes VRT-gezichten een exclusiviteitscontract hebben van meer dan 300.000 euro per jaar. Jeroen Meus kan volgens HLN toegevoegd worden aan het rijtje.

Naast die exuberante bedragen, is het natuurlijk opvallend dat er geen vrouwen in dat rijtje staan. Iets wat VRT-gezicht Siska Schoeters duidelijk veroordeelt.

"Ik hoop dat zij mag opgroeien in een wereld waar hardwerkende vrouwen ook aan de top staan van mooie jaarlonen", schrijft Siska bij een foto van haar dochter Minnie.

Minnie, dochter van Siska Schoeters
Afbeelding bron: Instagram @siskaschoeters