Video Showbizzwatcher over VRT-staking: “Wrang gegeven na het nieuws over besparingen”

Op dinsdag 31 mei vond een nationale stakingsdag plaats. Dit had ook gevolgen voor de openbare omroep, want het zorgde voor een aangepaste programmatie radio en televisie. Onze showbizzwatcher bespreekt de crisis bij de VRT.

De VRT deed mee aan de staking om een heel concrete, recente aanleiding. Het zogenoemde ‘transformatieplan’. Daarin kondigde de directie van de omroep onlangs besparingen aan, waardoor er o.a. 116 naakte ontslagen zullen vallen.

Het nieuws over de besparingen staat in schril contrast met wat we de afgelopen lazen over enkele VRT-gezichten. “In de top 5 van bestbetaalde tv-gezichten stonden vier monumenten van de VRT: Tom Waes, Philippe Geubels, Karl Vannieuwkerke en Niels Destadsbader. Ze zouden jaarlijks 500.000 euro en zelfs meer verdienen. Minstens 40.000 euro per maand.”

Het nieuws omtrent de torenhoge lonen is ook pijnlijk nieuws voor de belastingbetaler. “37,95 euro per jaar betalen we als belastingbetaler om precies te zijn. Dat valt op zich mee”, vertelt onze showbizzwatcher, “maar een heel groot deel daarvan blijkt dus wel naar de exuberante lonen van die vier VRT-gezichten te gaan.”

Wil je weten wat onze showbizzwatcher nog meer te zeggen had? Bekijk het hieronder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.