Eurovisiesongfestival Showbizzwatcher komt tot bijzonder harde conclusie over Gustaph: “Dat is nog het ergste van allemaal”
PMN
Showbizzwatcher komt tot bijzonder harde conclusie over Gustaph: “Dat is nog het ergste van allemaal”
Foto: VRT

Vorige week zaterdag was er hoogspanning. Gustaph werd toen uitgeroepen om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

Showbizzwatcher Marc Coenegracht sprak nog met medewerkers van het programma en die waren compleet verrast dat het Gustaph geworden is. “Het viel als een blok op iedereen zijn hoofd en nu zitten we ermee, natuurlijk", bedenkt hij zich in de HLN-podcast 'De Mediawatchers'.

“Noch het publiek, noch de vakjury heeft Gustaph op de eerste plaats gezet. Dat zegt natuurlijk iets over het verwachtingspatroon.”

De vakjury van ‘Eurosong’ kreeg ook heel veel kritiek. “Vooral dan op hun punten”, gaat Coenegracht verder. “Daar kan je altijd over discussiëren.”

“Het ergste is dat de televoting in de soep is gedraaid. Normaal zou het publiek een kwartier lang kunnen stemmen als de nummers gezongen zouden zijn.”

“Men wist op voorhand dat ‘VRTMAX’ een probleem zou vormen, wat zo ook was. En ook het sms-systeem is uitgevallen.”

“Dat is toch verschrikkelijk erg want ‘The Starlings’ kwamen een puntje te kort. Die zijn benadeeld geweest, zonder twijfel.”

“We krijgen nu Gustaph en we hadden Natalia kunnen hebben. Dat is nog het ergste van allemaal.”

“Voor het eerst in 20 jaar stond er een topzangeres op. Maar ze wilde niet deelnemen aan die ‘Eurosong’. Het is zo jammer want ze had ook een goed nummer.”

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.