Showbizzwatcher doet merkwaardige vaststelling: "Toch wel teleurstellend in 'The Greatest Dancer'"
COS

Op zaterdag 4 februari is er op Eén een gloednieuw programma van start gegaan. ‘The Greatest Dancer’ is een nieuw dansprogramma met Niels Destadsbader, Siska Schoeters en Aster Nzeyimana.

We wisten al langer dat de VRT zat te broeden op meer shiny floor shows. Het was ook een van de voornaamste redenen om Niels Destadsbader weer naar de VRT te halen. Groot was de verrassing toen bleek dat Niels het programma niet zou presenteren. In de plaats daarvan koos hij ervoor om coach te zijn. Zo zou hij meer zijn eigen stempel kunnen drukken.

Of dat een slimme zet was? Wij hadden Niels misschien toch liever zien doen waar hij goed in is: presenteren. Als coach in een dansprogramma mogen we wel zeggen dat hij moet onderdoen voor collega’s Laurien Decibel en Annabelle Lopez Ochoa. Gelukkig krijgt hij voor het dansen binnenkort wel versterking van Roy Julen.

De presentatie is dan weer in handen van Siska Schoeters en Aster Nzeyimana. Of het programma echt twee presentatoren nodig heeft? Naar ons gevoel niet, maar het blijkt van wel. De ene staat immers op het podium bij de act en de andere zit in het publiek voor een reactie van de familie. Maar is zo’n onvoorbereide eerste reactie van de familie echt nodig?

Anderzijds: wie van de twee presentatoren zouden we dan moeten laten gaan? Dat is een moeilijke afweging. Siska is met haar ervaring en humor een onmisbare schakel. Daarnaast is de frisse wind van Aster Nzeyimana als presentator van een shiny floor show meer dan welkom.

Teleurstellend

Fans van ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Belgium’s Got Talent’ zullen wellicht blij geweest zijn met het nieuws over een nieuw dansprogramma. Alleen lost het programma de verwachtingen niet helemaal in. ‘The Greatest Dancer’ is natuurlijk een talentenjacht, maar het werd overgoten met een human interest-sausje.

Wie graag naar een dansprogramma kijkt, zal het misschien wat te veel van het goed vinden. Gaan we het na dan krijgen we maar 8 audities per aflevering te zien. Da's toch wel teleurstellend. Ook het vervolg van de wedstrijd doet de wenkbrauwen fronsen. Amper negen acts, drie per coach, stoten door. En dat zonder inmenging van publiek of kijker.

Die kijker lijkt best geïnteresseerd in ‘The Greatest Dancer’. De eerste aflevering lokte live 640.739 nieuwsgierigen. De tweede aflevering zakte een beetje terug met 566.262. Op het eerst zich zijn het best goede cijfers. Toch had de VRT waarschijnlijk meer verwacht.

Het programma blijft ver achter ‘The Masked Singer’ dat het weekend op vrijdagavond opent en het al twee weken fantastisch doet met tot bijna 2 miljoen kijkers. ‘The Greatest Dancer’ is een goede poging van de VRT om de shiny floor weer te betreden, maar een schot in de roos kunnen we het niet noemen. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.