Ruben Van Gucht heeft afgezien tijdens dodentocht: “Op veldbed begon ik over te geven”
PMN

Ruben Van Gucht moet wat kwijt. De presentator heeft enorm afgezien.

Ruben Van Gucht nam deel aan de dodentocht. Door de hitte was die dit jaar ingekort van 100 kilometer naar 65 kilometer.

“Om het met Frans Verbeeck te zeggen: ‘Ik heb formidabel afgezien.’ Dat dit geen loze woorden zijn kan mijn fietsbegeleider Patrick Smets getuigen”, steekt Ruben van wal.

“Ik was eigenlijk uit de race na 45 kilometer. Lopen werd met overgeven afgewisseld, wel 6-7 keer stond ik aan de kant, de fun was er bij kilometer 30 al af. Hoe het kwam en wat het zo snel triggerde, geen idee.”

“Maar de warme temperaturen zullen zeker een rol gespeeld hebben. Toen ik in Lippelo zelfs liggend op een veldbed begon over te geven, dacht ik echt dat het niet meer ging goedkomen. Ik stapte uit de race, werd naar huis gebracht in de nacht, ging op m’n zetel liggen, sliep een paar uur en toen ik om 6.45 wakker werd met m’n loopkledij nog aan, dacht ik onmiddellijk aan het woord opgave.”

Maar daar kon Ruben geen vrede mee nemen. “Ben m’n fiets opgesprongen, terug naar de controlepost in Lippelo gereden en met nog een kwartier voor sluitingstijd weer begonnen.”

“Ik ben heel blij dat ik de tocht heb kunnen finishen ondanks de moeilijke omstandigheden. Het was puur op karakter en dat heeft gelukkig de bovenhand genomen op mijn weerbarstige maag. De warmte maakte het echt een stevige beproeving.”

“Het was een hele verstandige beslissing (waar ik altijd begrip voor heb gehad) om tegen 13u te stoppen met wandelen.”

https://www.instagram.com/p/ChNXtm1r1JA/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.