Interview Producer van ‘Thuis’ schept duidelijkheid: “Daarom moest Tania verdwijnen”
WVDS
Producer van ‘Thuis’ schept duidelijkheid: “Daarom moest Tania verdwijnen”
Foto: VRT NU

De dood van Tania in de soap ‘Thuis’ werd druk besproken in de pers en op sociale media. Actrice Katrien De Becker zei dat ze zelf niet wilde opstappen. 

Producer van ‘Thuis’ Hans Roggen legt uit waarom ze de serie moest verlaten. “Wij zijn een dagelijkse fictiereeks en dat betekent dat er steeds nieuwe personages komen.” 

“En er zullen ook altijd personages de soap moeten verlaten in functie van de verhalen die we vertellen en die we in de toekomst willen gaan vertellen. We moeten steeds nieuwe verhalen vertellen zodat er dagelijks meer dan een miljoen mensen zullen blijven kijken naar ‘Thuis’.”

“Soms nemen we afscheid van een personage niet omdat we dat verhaal niet meer willen vertellen, maar omdat we andere verhaallijnen willen loslaten op ons publiek. Op dat ogenblik moeten we een acteur of actrice laten gaan.”

En dat afscheid kan op veel verschillende manieren in scène gezet worden. “We sturen hen dan op vakantie, ze gaan de gevangenis in of ze komen plots te overlijden. En dat zet heel veel emoties in beweging bij onze kijkers”, aldus de producent van ‘Thuis’. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.