Thuis Producer van 'Thuis' legt uit: “Daarom darts opgenomen in het scenario”
WVDS
Producer van 'Thuis' legt uit: “Daarom darts opgenomen in het scenario”
Foto: Eén

In 'Thuis' gaat iedereen aan het darten. Momenteel is darten een hype in Vlaanderen. Dat darten opduikt in de soap 'Thuis' is eerder toevallig, maar hieruit blijkt dat de schrijvers van de soap heel goed aanvoelen wat leeft bij hun kijkers. 

“Voor alle verhalen die we voor 'Thuis’ schrijven, inspireren wij ons op de wereld rondom ons. Je moet er ook rekening mee houden dat verhalen meer dan een half jaar op voorhand worden geschreven of uitgedacht", zegt Hans Roggen, producer van 'Thuis', aan onze redactie.

Meedoen aan een hype is niet mogelijk

“In die zin kunnen wij eigenlijk nooit meedoen aan een hype omdat we dan te laat zijn. Onze schrijvers kunnen wel goed aanvoelen wat er leeft hier in Vlaanderen. In die zin integreren we die zaken in onze verhaallijn en laten we onze personage zich in die thema’s inleven.”

“Darts leek ons een half jaar geleden een logische keuze om op te nemen in het scenario. Dat de populariteit van darts nu zo hoog is tegelijk met de uitzendingen van 'Thuis' is natuurlijk mooi meegenomen.”

“Mensen moeten zichzelf of anderen herkennen in de uitzendingen. Darts is voor onze ook een goede kapstok om andere verhalen aan op te hangen. Wij moeten al zes maanden vooraf kunnen aanvoelen waarmee onze kijkers bezig zijn in hun leefwereld.”

Worden scenario's soms bijgestuurd?

“We lezen natuurlijk alle reacties wel die geschreven worden over 'Thuis' op de sociale media. Maar we kunnen er geen rekening mee houden of bijsturen op het moment zelf. De reacties van onze kijkers blijven alleszins wel waardevolle informatie voor ons.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.