Interview Producer ontkracht wat gezegd wordt over ophefmakend thema in ‘Thuis’
WVDS
Producer ontkracht wat gezegd wordt over ophefmakend thema in ‘Thuis’
Foto: Eén

In de dagelijkse fictiereeks ‘Thuis’ deed het personage van Robrecht veel stof opwaaien. Vooral het feit dat hij zich schuldig maakte aan gaybashing lokte heftige reacties uit. 

“Er wordt vaak verteld dat ‘Thuis’ bepaalde thema’s in de belangstelling wil zetten, maar dat is iets wat we niet doen. We vertellen verhalen die zich in de maatschappij hier in Vlaanderen afspelen. We vergroten die uit en we maken er fictie van”, reageert Hans Roggen, producer van ‘Thuis’.

“Het is nu eenmaal zo dat die feiten gebeuren in het dagelijks leven. En wij gebruiken die thema’s om verhalen te vertellen en onze personages zulke zaken te laten meemaken. Die verhalen brengen emoties teweeg bij onze personages en dus ook bij onze kijkers.”

“Wij willen nooit thema’s in de belangstelling brengen. Ons doel is altijd om mensen te entertainen. ‘Thuis’ is een ontspanningsprogramma.”

“En als we dat kunnen doen door mensen te prikkelen en emoties uit te lokken, dan zijn we goed bezig. En daarvoor moeten we verhalen sprokkelen uit het echte leven”, besluit Hans.

Meer nieuws

Meer nieuws

.