Enorme slag in het gezicht voor Frank Deboosere nadat hij verplicht met pensioen moest bij VRT
COS
Enorme slag in het gezicht voor Frank Deboosere nadat hij verplicht met pensioen moest bij VRT
Foto: Photonews

Op 20 maart ging Frank Deboosere met pensioen. Dat gebeurde al vijf maanden voor zijn 65ste verjaardag door alle vakantiedagen die hij nooit had opgenomen.

Dat Frank Deboosere dit jaar met pensioen zou gaan, was geen verrassing. De regel bij de VRT is immers dat werknemers er op hun 65ste met pensioen moeten. Eerder zagen we hetzelfde gebeuren bij Michel Wuyts, Frank Raes, Linda De Win en Martine Tanghe, die op 23 juli overleed na een strijd tegen kanker.

Allemaal hoopten ze langer aan de slag te mogen blijven, maar de VRT liet dat niet toe. Intussen is Michel Wuyts al enige tijd aan de slag voor VTM. Frank Raes is dan weer sportanalist bij Gazet van Antwerpen. Opvallend is dat er voor één persoon nu wel een uitzondering op de regel is gemaakt. Het gaat om wetstraatjournalist Johny Vansevenant.

Op 13 juli werd Johny 65 en toch zal hij volgend jaar nog voor de VRT werken. "Er komt een bijzonder jaar aan. In al mijn tijd in de Wetstraat heb ik nooit meegemaakt dat er zoveel verkiezingen op één jaar waren. Europees, federaal, Vlaams en lokaal. Dus zal de VRT me in de aanloop naar die verkiezingen tijdelijk opnieuw inzetten", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

"In principe moet iedereen op 65 met pensioen. Een vaste opdracht daarna kan niet. Wat wel kan, zijn losse opdrachten, beperkt in de tijd", legt VRT-woordvoerder Barbara Callier uit in de krant. "De nieuwsdienst heeft Johny gevraagd tijdelijk versterking te bieden met de verkiezingen. De regel van 65 is er ook om jong talent kansen te geven. Dat jonge talent staat nu ook goeddeels klaar, maar vanwege zijn netwerk en expertise is voor Johny een uitzondering gemaakt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.