Peter Van de Veire neemt opvallend statement in over Gustaph: "Gaat het minstens zo goed doen"
COS

Vanavond zal Gustaph het beste van zichzelf geven in de finale van het Eurovisiesongfestival. Ter plekke aangemoedigd door een hele Belgische delegatie én natuurlijk ook commentator Peter Van de Veire.

Nadat Peter Van de Veire in 2012 al eens samen met André Vermeulen het Eurovisiesongfestival van commentaar voorzag, nam hij in 2014 de fakkel over. Peter volgde al tien inzendingen van dichtbij en is laaiend enthousiast over Gustaph.

"Stef weet heel goed waar hij mee bezig is. Hij heeft zoveel ervaring, en dat merk je", zegt Peter aan Het Laatste Nieuws. "Niet alleen bij hem, maar ook bij de rest van z’n team. Ze zijn zo rustig, en tillen mekaar constant naar een hoger niveau."

Gustaph wordt haast op handen gedragen in Liverpool. Dat merkten we met z'n allen aan de waanzinnige reacties vanuit de zaal toen hij naar de finale doorstootte. "Iedereen vindt het zo’n ontzettend lieve, toegankelijke en innemende kerel. Ook voor z’n liedje is er animo."

"Qua vibe doet de situatie me denken aan 2016, toen Laura Tesoro voor ons land aantrad. Zij behaalde toen een tiende plaats, en ik geloof dat Stef het minstens zo goed kan doen. Ik verwacht dat hij tijdens de finale, mét z’n hoed, nog verder boven zichzelf uitstijgt", aldus Peter Van de Veire.

Meer nieuws

Meer nieuws

.