Niels Destadsbader windt er geen doekjes om: "Mijn grootste verdriet"
LHX
Niels Destadsbader windt er geen doekjes om: "Mijn grootste verdriet"
Foto: Eén

Vanaf 31 januari kan je op VRT 1 elke woensdag naar 'Ik vraag het aan' kijken. Het programma wordt gepresenteerd door Niels Destadsbader.

In 'Ik vraag het aan' ontvangt Niels Destadsbader telkens vijf bekende gasten. Zij delen een muzieknummer dat hen voor altijd bijblijft en waar een persoonlijk verhaal aan vasthangt. Ook zingt Niels telkens een verzoeknummer van iemand uit het studiopubliek.

Het belooft een emotionele rollercoaster te worden. "Muziek maakt de gevoeligste kant bij iemand los, maar ook de geestigste. Dat bleek al snel toen de eerste collega's bij mij in de zetel kwamen zitten", vertelt Niels.

'Ik vraag het aan' is zijn eerste écht grote wapenfeit sinds zijn overstap van VTM naar de VRT. Die transferperiode was voor hem, wegens alle kritiek die hij kreeg, niet bepaald prettig.

"Ik ben in een storm terechtgekomen waar ik niet zo veel mee te maken had", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Als je in dezelfde periode van de communicatie over de besparingen de overstap maakt... Je wordt plots gelinkt aan iets waar je niets mee te maken hebt."

Voor hem was het ontzettend moeilijk. Het was namelijk niet enkel hijzelf die eronder te lijden had. "Mijn grootste verdriet is dat het in je gezin terechtkomt en dat m'n ouders zich dat geweldig aantrekken", vertelt hij.

Zij kregen regelmatig dingen te lezen waarvan ze wisten dat die niet waar waren, en werden er voortdurend over aangesproken. "Een ouder wordt daar ongelukkig van, en een kind dan ook."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VRT 1 (@vrt1be)

Meer nieuws

Meer nieuws

.