Niels Destadsbader krijgt bakken kritiek over zich heen: "Beschamend!"

door: COS
Niels Destadsbader
Afbeelding bron: VRT MAX

Het WK voetbal is afgelopen weekend van start gegaan. Woensdag kwamen de Rode Duivels voor het eerst in actie.

Veel voetbalfans keken afgelopen week raar op toen Karl Vannieuwkerke overgeschakelde naar reporter Niels Destadsbader. Die ging woensdag de 'Duivelse' sfeer opsnuiven in een café in Haarode. Tijdens het WK maakt hij het programma 'FC Wéldoeners'.

Maar ook in de voor- en nabeschouwing van de WK-match van de Rode Duivels kregen we hem te zien. Iets wat veel kijkers moeilijk kunnen begrijpen. "Waarom is Niels Destadsbader aan het presenteren voor Sporza?", klinkt het op Twitter. 

"Wat was het ergst? Het duo Witsel/Tielemans, het gewandel van Hazard, het uitvoetballen van de verdediging of Niels Destadsbader", stelt een kijker. "Onana was een enorme meerwaarde. Niels Destadsbader absoluut niet", lezen we nog.

"Ik begrijp niet goed wat Niels Destadsbader met voetbal heeft. Hij mag beschikken", schrijft iemand. "Sorry, maar als we daarvoor belastinggeld moeten betalen, dan kies ik voluit voor de regionale zenders en 'Thuis' in eigen beheer. Beschamend was het optreden van Niels Destadsbader", klinkt het nog.

"Niels Destadsbader krijgt daar dus 600.000 euro per jaar voor, hè", merkt nog iemand op. "Niels Destadsbader werd met uw belastinggeld weggekaapt bij een commerciële zender om de concurrentie te verzwakken. Eigenlijk hebben ze bij de VRT geen werk voor hem, maar dat dure contract moet renderen."