Niels Destadsbader beseft het: “Pas dan gaan de fans van FC De Kampioenen merken dat Xavier er niet meer is”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De opnames voor de kerstaflevering van ‘FC De Kampioenen’ zijn begonnen. Het zal een prachtig eerbetoon worden aan Johny Voners.

De special kan je op Kerstmis bekijken op Eén. Het is ook een afscheid van Xavier. “Het heeft even geduurd voor we eruit waren of we het een goed idee vonden om nog iets te doen met FC De Kampioenen”, legt Niels Destadsbader uit. Hij speelt de rol van Ronaldinho.

“Het is een ploeg, een voetbalploeg, maar we zijn ook echt een ploeg. Het is een familie. We hebben heel lang getwijfeld.”

“Het punt was of we nog verder zouden gaan nu Jony er niet meer is. Ann Swartenbroeckx (die de rol van Bieke speelt, nvdr) is dan de eerste geweest die voorstelde om iets te doen voor Johny.”

“Dan heeft zij haar werk gedaan met Bart Cooreman als scenarist. We zijn nu die afleveringen aan het opnemen.”

"Voor de mensen is Johny nog niet weg"

De special speelt zich af op Kerstdag. Er worden herinneringen naar boven gehaald. “Voor de mensen is Johny nog niet weg”, gaat Niels verder. “Ze hebben in het nieuws gezien dat Johny gestorven is. Maar voor de fans gaat die euro pas vallen als dat ook een plaats krijgt in beeld.”

“Het is een comedyreeks, de mensen moeten kunnen lachen. Mensen moeten er blij van worden. Het is al donker genoeg met die corona. Er is een heel goed evenwicht gevonden.”