Mathias Coppens en broer Staf op het matje geroepen: "Jullie zijn te ver aan het gaan"
COS
Mathias Coppens en broer Staf op het matje geroepen: "Jullie zijn te ver aan het gaan"
Foto: Eén

Mathias Coppens en Staf Coppens dagen zichzelf graag uit in naam van de wetenschap. Zo probeerden ze ooit op acht weken een sixpack te kweken voor 'Het Lichaam van Coppens' op VTM.

Het was niet het enige experiment dat niet meer voor herhaling vatbaar is. Bij 'Het Lichaam van Coppens' deden Mathias Coppens en broer Staf Coppens ooit een test met een bowlingbal die met een koord bevestigd was aan een klein balletje.

Laat je de bowlingbal en het balletje boven een staaf vallen, dan zou het balletje errond moeten draaien en de bowlingbal net boven de grond blijven hangen. "Dat is de fysica, dat gebeurt altijd. Behalve toen ik eronder ging liggen", zegt Mathias in 'Het Huis' op Eén.

Het balletje botste tegen de bowlingbal. "De bowlingbal heeft geen weerstand meer en valt los op mijn gezicht. Mijn tanden zaten door mijn lip. Ik heb die eerst eraf moeten hallen. Mijn mond en tong gesneden, mijn tong en de binnenkant zijn genaaid. Opnames gecanceld."

Voor één persoon was het echt genoeg geweest: mama Agnes Gelaude "Ons moeder had zoiets... Wacht, Mathias. Toen zei ze: 'Ik ga een brief schrijven'. Ze meende het wel. Ze had zoiets van: mannen, jullie zijn te ver aan het gaan."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.