Kristel Verbeke opnieuw geconfronteerd met armoede in 'Zorgen voor mama': "Dan breekt je moederhart in duizend stukken"
COS
Kristel Verbeke opnieuw geconfronteerd met armoede in 'Zorgen voor mama': "Dan breekt je moederhart in duizend stukken"
Foto: Eén

Vanaf maandag 16 mei praat Kristel Verbeke in het tweede seizoen van 'Zorgen voor mama' met vier mama's die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Kristel weet als geen ander hoe het is, want ze groeide zelf in armoede op.

Kristel Verbeke volgt vier mama's - Lucinda, Erika, Kimberly en Brenda - zes maanden lang tijdens hun dagelijkse strijd. Ook straathoekwerker Joost Bonte en Claudia Di Vaio van Kind en Gezin zijn er opnieuw bij: zij gaan op zoek naar oplossingen in het kluwen van administratie en regelgeving.

"In het tweede seizoen van 'Zorgen voor mama' probeer ik nog meer de binnenkant van armoede te tonen", zegt Kristel. "Door de gesprekken met de vier mama’s heb ik opnieuw gevoeld dat armoede in heel je lijf zit. Het isolement is zo groot en de schaamte zit ongelofelijk diep."

"Ik heb vier jonge mama’s ontmoet die zich schuldig voelen omdat ze hun kinderen niet alle kansen kunnen geven. Je kind een fruitabonnement op school van zeven euro moeten weigeren of een deurwaarder de tablet van je zoontje in beslag zien nemen... Het breekt je moederhart in duizend stukken", aldus Kristel Verbeke.

'Zorgen voor mama', vanaf maandag 16 mei om 20.40 uur op Eén.

Meer nieuws

Meer nieuws

.