Kim Van Oncen zet puntjes op de i over 'Dertigers': "Hoop dat de mensen dat begrijpen"
LHX
Kim Van Oncen zet puntjes op de i over 'Dertigers': "Hoop dat de mensen dat begrijpen"
Foto: VRT - Maarten De Bouw

De razend populaire Eén-reeks 'Dertigers' is na vier seizoenen tot een einde gekomen. De zender heeft bekendgemaakt dat er een opvolger komt, met heel andere personages en op een andere locatie.

De opvolger van 'Dertigers' mag dan wel over een compleet andere vriendengroep gaan en zich ditmaal in Vlaams-Brabant afspelen, toch krijgt de reeks dezelfde naam. "Ik hoop dat het niet te verwarrend is", reageert Kim Van Oncen, die de rol van Saartje speelde, in Dag Allemaal.

Heel wat mensen hebben haar er al over aangesproken. Zij vragen zich af of ze de vorige lichting simpelweg vervangen hebben.

Daarom wil ze het toch nog eens duidelijk maken. "Het verhaal start weer van nul", zegt ze. "Ik hoop dat de mensen duidelijk begrijpen dat het iets anders is."

Ze vertelt er ook bij dat een vijfde seizoen met dezelfde cast niet aan de orde was. "Wij hebben die beslissing allemaal mee genomen en stonden daar honderd procent achter", klinkt het. "Hoe tof 't ook was om met zo'n vriendengroep te werken, 't is verstandig om te stoppen op 'n hoogtepunt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.