Kijkers in de bres voor Ben Crabbé na kritiek: "Sommige mensen zijn zo zuur"

door: COS
Blokken - Ben Crabbé
Afbeelding bron: Eén

Ben Crabbé zien we al sinds 1994 in 'Blokken' op Eén. Vanaf volgende week gaat het programma even van de buis om plaats te maken voor zomerquiz 'Switch'.

Ben Crabbé en blokken naderen de 6000ste aflevering. Vrijdag staat de 5998ste aflevering op de planning. Na de zomerpauze is het dus groot feest. Al moest Ben vandaag ook wat kritiek slikken.

In Het Laatste Nieuws verscheen een artikel met klachten die de klantendienst van VRT over het programma en de presentator had ontvangen. "Bens houdbaarheidsdatum is stilaan overschreden", klonk het onder meer.

Ine Philippe, werkzaam bij VRT bij 'Klachtenbehandeling en klantendienst', benadrukt dat het om satire gaat. "Wat (zorgvuldig geselecteerde) klachten uit een satirische column overschrijven is geen 'artikel' en zegt al helemaal niets over onze klantendienst", klinkt het.

Toch nemen heel wat mensen het op voor Ben via sociale media. "Die klachten over Ben Crabbé. Mensen moeten wat minder azijn drinken en citroenen eten", klinkt het onder meer. "Sommige mensen zijn zo zuur. Als het programma je niet aanstaat... zappen!"