Karl Vannieuwkerke realistisch over zijn dochter Marte: "Zal ze waarschijnlijk nooit kunnen"
LHX
Karl Vannieuwkerke realistisch over zijn dochter Marte: "Zal ze waarschijnlijk nooit kunnen"
Foto: Photonews

Karl Vannieuwkerke presenteert deze zomer naar goede gewoonte weer 'Vive le vélo!'. Dit jaar gaat die talkshow niet enkel over de 'gewone' Tour de France, maar ook over de Tour de France voor vrouwen.

Er beweegt heel wat in de wielerwereld: voor het eerst is er weer een volwaardige Tour de France voor vrouwen. Toch is er nog heel wat genderongelijkheid in de sportwereld, beseft ook Karl Vannieuwkerke.

Zijn 17-jarige dochter Marte is namelijk een groot voetbaltalent, maar ze combineert de trainingen met haar studies Latijn-Wiskunde.

Na haar middelbare school zal ze waarschijnlijk ergens in een belofteploeg proberen te belanden. "Maar wellicht zal ze nooit van vrouwenvoetbal kunnen leven", zegt Karl Vannieuwkerke in Story. Ze kan haar studies er dan ook niet voor opofferen.

De reden is simpel: er valt amper iets te verdienen. Karl weet dat sommige mannen in eerste provinciale tot 1500 euro per maand opstrijken. "Marte had in eerste klasse bij de vrouwen in een hele heenronde 309 euro premies bij elkaar gesprokkeld. Een gigantisch verschil."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.