Kamal Kharmarch legt de vinger op de wonde: “Confronterend om met Vlaanderen te delen”

door: PMN
Kamal Kharmach
Afbeelding bron: Photonews

Kamal Khamarch is op korte tijd erg populair geworden. De 29-jarige komiek heeft ook een verrassende kant. Hij helpt ook bedrijven die in financiële moeilijkheden zitten.

Kamal heeft vanaf vandaag een eigen programma. Als prille twintiger studeerde hij - met onderscheiding - af als sociaal economist, en sinds vier jaar doceert hij bedrijfseconomie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. In 2017 richtte hij zijn donutzaak op, Donuttello - goed voor uiteindelijk vier vestigingen - en die verkocht hij begin vorig jaar met succes door aan een Belgische overnemer.

Kamal heeft dus wel wat ervaring. Die deelt hij vanaf vandaag in zijn nieuwe programma ‘In Andermans Zaken’. Vanavond brengt hij een bezoek aan Laurens en Melissa, die een bakkerij runnen in Varsenare.

"Hulp van psycholoog was soms nodig"

Uit een doorlichting blijkt dat ze dag en nacht werken voor amper 1,75 euro. “Het is heel confronterend om zulke cijfers met Vlaanderen te delen, maar die openheid was voor mij een must", zegt Kamal in Het Laatste Nieuws. 

"Het is niet dat we binnenkomen, de muren een likje verf geven en weer weg zijn. Voor ons was het heel belangrijk om die bedrijven écht te helpen, tv maken kwam pas op de tweede plaats.” 

“Er zijn vooraf ook heel intensieve gesprekken geweest met de ondernemers zelf, en tijdens de opnames was er altijd een psycholoog ter beschikking. Die hulp is in sommige gevallen nodig geweest."