Château Planckaert Junior Planckaert staat op zijn strepen tegenover moeder Christa Planckaert: "Je kunt het me niet verbieden"
COS
Junior Planckaert staat op zijn strepen tegenover moeder Christa Planckaert: "Je kunt het me niet verbieden"
Foto: Eén

Junior Planckaert deed vorige week enorm schrikken. De jongste zoon van Christa en Eddy Planckaert crashte tijdens de Rally van Ieper.

Junior Planckaert en zijn copiloot Jens Vanoverschelde crashten aan een snelheid van 176 kilometer per uur tegen een muurtje in de Ypres Rally. Jens heeft een lumbago en kneuzingen, Junior een gebroken ruggenwervel.

Junior voelt dat hij het na zijn revalidatie moeilijk zal hebben om weer in zijn rallywagen te stappen, maar hij zou het jammer vinden als zijn kinderdroom al na één crash zou eindigen. Hij zal er dus alles aan doen om niet toe te geven aan zijn angsten.

Wie liever niet zou hebben dat Junior weer in zijn wagen stapt, is mama Christa Planckaert. "Mijn moeder staat er natuurlijk niet voor te springen dat ik dit blijf doen. Ze zou liever hebben van niet, maar mijn neefjes koersen ook. Dat vind ik nog gevaarlijker dan rally."

"Je kunt je kinderen niet verbieden hun dromen na te leven, gewoon omdat je als ouder ongerust bent. Ik begrijp hun reactie wel. Als mijn kind later rallypiloot wil worden, zou ik dat ook niet graag hebben", aldus Junior Planckaert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.