Junior Planckaert reageert voor het eerst na horrorcrash in rally van Ieper, aan 176 kilometer per uur tegen muurtje: "Klap was enorm"
PMN
Junior Planckaert reageert voor het eerst na horrorcrash in rally van Ieper, aan 176 kilometer per uur tegen muurtje: "Klap was enorm"
Foto: Photo News

Junior Planckaert beleeft zijn grote droom. Hij is aan het werk als rallypiloot.

Junior Planckaert hoopt snel veel te leren als rallypiloot. In de rally van Ieper liep het echter helemaal mis voor hem en zijn co-piloot Jens Vanoverschelde. Tegen 176 kilometer per uur botsten ze tegen een muurtje. 

Junior reageert bij Het Laatste Nieuws voor het eerst na die horrorcrash. Hij zegt dat ze wisten dat ze moesten uitwkijken voor een put op links om zo een lekke band te vermijden. Bij het uitwijken naar rechts raakten ze enkele rotsstenen waardoor de achterkant van de wagen de hoogte inging.

"We reden in volle snelheid tegen 176 kilometer, ik had geen marge meer. Ik heb de situatie nog proberen te redden maar ik kon niets anders doen dan me schrap zetten en hopen dat het niet te erg zou zijn. Er ging vanalles door mijn hoofd: ga ik hier nog uit geraken? We zijn frontaal op een muurtje van een kapel gereden. Het Mariabeeldje bleef nog wel in tact", kan Junior er nog wat om lachen.

 “Ik maakte me ook zorgen om mijn co-piloot, hij kon niet uitstappen, de deur was geblokkeerd en hij had veel pijn. Ik ben bij hem gebleven tot er hulp kwam. Ik ben zelf uit de wagen gestapt, maar één minuut later moest ik me toch neerleggen. Ik voelde dat ik moest opletten. De brandweer heeft Jens bevrijd en daarna werden we allebei met de ambulance naar het ziekenhuis van Ieper afgevoerd."

Junior belde daarna meteen naar zijn vriendin Pauline De Vos. "Ik heb haar meteen gebeld om haar gerust te stellen, want ze was volledig in paniek. Het zag er met die helikopter en ambulances dan ook angstaanjagend uit. De media schreven over een zware crash. Ik heb Pauline gevraagd om mijn ouders te verwittigen: ‘Alles is oké, maak je niet ongerust.’”

Het gaat nu wel met Junior. Hij moet medicatie slikken aangezien hij een gebroken ruggenwervel heeft. Hij zal zes tot acht weken nodig hebben om te herstellen. "De artsen hebben er vertrouwen in dat het vanzelf goed zal komen met platte rust. Ach, dat ben ik al gewoon. Na mijn motorongeval twee jaar geleden moest ik maar liefst vier maanden revalideren. Ik heb dus geleerd om geduldig te zijn. Gezien de enorme klap valt het al bij al goed mee. Binnen twee weken moet ik terug op controle.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.